Τελευταία Νέα
Διεθνή

D. Kohn (Fed): Η αγορά δεν πρέπει να στηρίζεται συνέχεια στα σχέδια διάσωσης

D. Kohn (Fed): Η αγορά δεν πρέπει να στηρίζεται συνέχεια στα σχέδια διάσωσης
Οι προσπάθειες της Federal Reserve να σταθεροποιήσει την αμερικανική οικονομία δε θα πρέπει να εκληφθεί ως ένα “μαξιλάρι” που στηρίζονται οι επιχειρήσεις και η Wall Street, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Fed Donald Kohn σε συνέντευξη του.
Κάθε ένας που επενδύει στην αγορά κατοικίας, στηρίζεται ότι μόνιμα οι αμερικανικές αρχές θα σώζουν την αγορά από τα προβλήματα. Δεν είναι έτσι, τονίζει ο Kohn, ο οποίος αυτές τις μέρες αποχωρεί από την υπηρεσία της αμερικανική Ομοσπονδιακής Τράπεζας μετά από 40 χρόνια.
Ο Kohn παραδέχτηκε ότι αρχικά η Fed δεν κατάφερε να κατανοήσει το μέγεθος της πρόσφατης κρίσης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα μέτρα ώστε να μη διογκωθούν τόσο πολύ αυτές οι “φούσκες” που οδήγησαν την αμερικανική οικονομία σ' αυτήν την κατάσταση.
Ωστόσο, υπεραμύνθηκε των κινήσεων της Fed τόσο μέσα στην κρίση, όσο και στη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι εάν δεν είχε λειτουργήσει τόσο επιθετικά, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Επιπλέον, δήλωσε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να διαγιγνώσκονται άμεσα τα όποια προβλήματα μέσα στην οικονομία, ώστε να μην διαχέονται και στους υπόλοιπους κλάδους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης