Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ετοιμάζονται για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της covid οι ΗΠΑ

Ετοιμάζονται για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της covid οι ΗΠΑ
Περίπου 77 εκατομμύρια Αμερικάνοι, το 23% του πληθυσμού, έχει λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων
Σε φάση προετοιμασίας για μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού βρίσκονται οι ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις του Albert Bourla, CEO της Pfizer, ο οποίος υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται νέος εμβολιασμός εντός 12 μηνών μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης έτσι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη ανοσία απέναντι στον ιό καθώς και ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να εμβολιάζονται σε ετήσια βάση.
Αυτό διεμήνυσε ο David Kessler, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο οποίος υπογράμμισε πως αν και η διάρκεια της ανοσίας είναι ακόμα υπό διερεύνηση, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί μια ακόμα δόση.
Όπως είπε, αυτό που εξετάζεται, είναι ποιες ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην έξτρα δόση.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για τη διάρκεια της ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως προσφέρουν ανοσία για τουλάχιστον 6 μήνες.
Παράλληλα, οι επιστήμονες πως οι παραλλάξεις του ιού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ετήσιους εμβολιασμούς ανάλογους με αυτούς κατά της γρίπης.
Την ίδια στιγμή, οι Αμερικάνοι επιστήμονες εξετάζουν τις περιπτώσεις των πολιτών εκείνων που αν και εμβολιάστηκαν και με τις δύο δόσεις των εμβολίων, ξανακόλλησαν τον ιό και κάποιοι από αυτούς μάλιστα υπέκυψαν.
Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, (CDC), Rochelle Walensky, από τα 77 εκατομμύρια Αμερικάνους που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων, έχουν καταγραφεί 5.800 περιπτώσεις μόλυνσης, εκ των οποίων οι 396 χρειάστηκαν νοσηλεία και οι 74 πέθαναν.
Σημειώνεται πως στους 195 εκατομμύρια ανέρχονται οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ, με το 37% των Αμερικάνων να εκτιμάται ότι έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου.
Εκτιμάται ότι περίπου 77 εκατομμύρια Αμερικάνοι, το 23% του πληθυσμού, έχει λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.
Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν πως θα επιτευχθεί και ο αναθεωρημένος στόχος που έχει θέσει ο πρόεδρος Biden για τον εμβολιασμό 200 εκατομμυρίων Αμερικάνων εντός των πρώτων 100 ημερών της προεδρικής του θητείας.
Οι ΗΠΑ μετρούν περίπου 31,5 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 565.000 θανάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης