Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: "Απειλείται η αξιολόγηση της Ιαπωνίας"

S&P:
Υπό αναθεώρηση απειλείται να μπει η αξιολόγηση της Ιαπωνίας από τον διεθνή ελεγκτικό οίκο Standard & Poor's, καθώς οι τελευταίες έντονες διακυμάνσεις στο νόμισμα της θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα της. Σύμφωνα με τον αναλυτή του οίκου, Takahira Ogawa, εάν στη χώρα συνεχιστεί η επιβράδυνση της ανάπτυξης και ο αποπληθωρισμός, ενώ η αύξηση του δημόσιου χρέους εξακολουθήσει, τότε η αξιολόγηση της χώρας θα τελεί υπό αναθεώρηση.
Η εμπιστοσύνη στην οικονομία της Ιαπωνίας έχει αρχίσει να μειώνεται, γεγονός που απειλεί την αξιολόγηση του ΑΑ και το σταθερό της outlook. Αν και ο Ogawa δεν προσδιόρισε τα χρονικά περιθώρια που μπορεί να συμβεί αυτό, θεωρεί ότι η πολιτική σταθερότητα θα καθορίσει τις εξελίξεις. Οι ανησυχίες δεν εστιάζονται στο ποιος θα είναι ο ηγέτης της Ιαπωνίας, αλλά στο πόσο θα διαρκέσει η πολιτική σταθερότητα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ogawa.
Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο η Ιαπωνία υποχώρησε στην τρίτη θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου - πίσω από τις ΗΠΑ και την Κίνα - κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας. Το ιαπωνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% σε ετήσια βάση στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ανάπτυξη κατά 2,3%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης