Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικό ΑΕΠ και Beige Book στήριξαν τη Wall - Tέταρτη διαδοχική μέρα κερδών για τον Νasdaq

Αμερικανικό ΑΕΠ και Beige Book στήριξαν τη Wall - Tέταρτη διαδοχική μέρα κερδών για τον Νasdaq
Θετικά πρόσημα επικράτησαν στη Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους αμερικανικούς δείκτες να χαιρετίζουν τόσο την ανοδική αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ, όσο και τις ανακοινώσεις της Φαιάς Βίβλου (Βeige Book) της Fed περί σταδιακής ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στη διάρκεια του Ιουλίου και έως τις αρχές Αυγούστου.
Ωστόσο τα κέρδη των αμερικανικών δεικτών ήταν περιορισμένα - όπως και οι όγκοι - αφού οι επενδυτές παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού, καθώς αναμένουν την ομιλία του επικεφαλής της Fed, Β. Bernanke, την Παρασκευή 31/8, στην οποία και εκτιμάται πως θα αποσαφηνιστεί αν θα υπάρξει περαιτέρω δράση εκ μέρους της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Κέρδη για 4η διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq.
Τα βλέμματα των επενδυτών παρέμειναν παράλληλα στραμμένα στην Ευρωζώνη και ειδικά στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στο +0,03% και στις 13.107 μονάδες.
Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,08% και στις 1.410 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στο +0,13% στις 3.081 μονάδες.
Με πτώση 1,45% στα 1,71 δολάρια τερμάτισε το ADR της Εθνικής. Στα 1,71 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,73 δολάρια το υψηλό.
Με ρυθμό 1,7% «έτρεξε» η αμερικανική οικονομία στο β΄τρίμηνο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με την αρχική εκτίμηση.
Οι αναλυτές προέβλεπαν αναθεώρηση του ΑΕΠ στο 1,7% για το β΄τρίμηνο έναντι 1,5% που ήταν η αρχική εκτίμηση. Η άνοδος αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις αυξημένες καταναλωτικές δαπάνες και τη μείωση στις εισαγωγές.
Οι προσωπικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1,7% έναντι της αρχικής εκτίμησης για άνοδο 1,5%, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο μόλις 2,9%, ενώ αναμενόταν ενίσχυση 6% με βάση την αρχική εκτίμηση. Οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα αναθεωρήθηκαν πτωτικά σε αύξηση 3% έναντι 8,5%.
Σταδιακή ήταν η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και έως τις αρχές Αυγούστου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Φαιάς Βίβλου (Beige Book), της Fed, που δόθηκαν απόψε στη δημοσιότητα.
Η Φαιά Βίβλος κάνει λόγο για βελτίωση του λιανεμπορίου, αλλά και της δραστηριότητας στον κλάδο των υπηρεσιών.
"Η οικονομική δραστηριότητα αναπτύχθηκε σταδιακά τον Ιούλιο και έως τις αρχές του Αυγούστου στις περισσότερες περιφέρειες", τονίζεται στο Beige Book.
Yπενθυμίζεται πως στην αμέσως προηγούμενη έκθεση της Φαιάς Βίβλου γινόταν λόγος για ήπια έως μετριοπαθή ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης