Χάος λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού επικρατεί στην Ινδία όπου το τελευταίο 24ωρο και για 6η συνεχόμενη ημέρα αναφέρθηκαν περισσότερα από 300.000 κρούσματα.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με τα νοσοκομεία να έχουν καταρρεύσει και με τους ασθενείς να αναζητούν φάρμακα και οξυγόνο μέσω των social media.
Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά του ιού, λαμβάνει περιοριστικά μέτρα και καλεί τους πολίτες αφενός να τηρούν τα μέτρα προστασίας αφετέρου να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 323.144 μολύνσεις με το σύνολο τους να φτάνει τα 17,64 εκατομμύρια ενώ καταγράφηκαν άλλοι 2.771 θάνατοι ασθενών με το σύνολο τους να ανέρχεται σε 197.894.
Παραλαμβάνει δόσεις του ρωσικού εμβόλιου
Σε μια προσπάθεια περαιτέρω ανοσοποίησης του πληθυσμού η Ινδία αναμένεται να παραλάβει την 1η Μαΐου την πρώτη παρτίδα δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.
Ωστόσο, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί πόσες δόσεις θα περιέχονται σε αυτή την πρώτη παρτίδα ή πού θα κατασκευαστούν.
Σημειώνεται πως ήδη αρκετές χώρες – ανάμεσα τους ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, κα – έχουν ανακοινώσει ότι θα στείλουν βοήθεια στην Ινδία προκειμένου να καταφέρει να διαχειριστεί το τεράστιο αυτό κύμα μολύνσεων.
ΠΟΥ: Σπαρακτική η κατάσταση
Σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ινδία «παραπάνω κι από σπαρακτική».
«Ο ΠΟΥ κάνει ό,τι μπορεί» για να βοηθήσει, παρέχοντας υλικό και απαραίτητο εξοπλισμό» στη χώρα, ιδίως συσκευές για τη χορήγηση οξυγόνου σε ασθενείς, προκάτ νοσοκομεία εκστρατείας, υλικό εργαστηρίου, ενώ έχει αναπτύξει εκεί πάνω από 2.600 μέλη του προσωπικού του» ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.
Στο μεταξύ εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα για την επιλεγόμενη «ινδική» παραλλαγή του SARS-CoV-2.
Ο ΠΟΥ σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμη εάν «η αυξημένη θνητότητα» οφείλεται στο ότι η ινδική παραλλαγή προκαλεί «σοβαρότερη» μορφή της COVID-19, στην «εξάντληση των δυνατοτήτων του συστήματος υγείας» εξαιτίας της ταχείας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, ή «και στα δύο».
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών