Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρισε: Τα προγράμματα λιτότητας θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών

Τρισε: Τα προγράμματα λιτότητας θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών
Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, προσθέτοντας ότι όλες οι χώρες πρέπει να προωθήσουν τα προγράμματα ώστε να αποκατασταθεί η δημοσιονομική ισορροπία.
“Το μήνυμα μας είναι το ίδιο για όλους. Εμπιστευόμαστε απόλυτα όχι μόνο την αποφασιστικότητα της κάθε χώρας ξεχωριστά, αλλά όλης της ευρωζώνης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζ. Κ. Τρισέ.
Τα μέτρα λιτότητας δε θα είναι ευεργετικά μόνο για τις επόμενες γενιές, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ο οποίος χτες ανακοίνωσε παράταση του προγράμματος στήριξης του τραπεζικού κλάδου, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία των μέτρων θα αποκαταστήσει μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των αγορών και των επενδυτών στην περιοχή.
Ο Τρισέ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν παρέλειπε διαρκώς να αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις είναι αποφασισμένες να πετύχουν, και αυτό θα φανεί στο αποτέλεσμα, όταν και οι πιο συντηρητικοί θα πειστούν.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης