Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Lipsky - Ο. Blanchard (ΔΝΤ): Η παγκόσμια οικονομία ακόμη αντιμετωπίζει προκλήσεις

J. Lipsky - Ο. Blanchard (ΔΝΤ): Η παγκόσμια οικονομία ακόμη αντιμετωπίζει προκλήσεις
Ακόμη αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις η παγκόσμια οικονομία, παρόλο που έχει σε ένα δύσκολο δρόμο ανάκαμψης, δήλωσε ο αξιωματούχος του Διεθνούς νομισματικού Ταμείου, John Lipsky, επισημαίνοντας ότι σίγουρα θα χρειαστούν μεσοπρόθεσμα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Μπορεί η ανάπτυξη να είναι πολύ ήπια, ωστόσο είναι όπως ή σχεδόν όπως την είχαμε εκτιμήσει, δήλωσε ο J. Lipsky από τη Νότια Κορέα όπου βρίσκεται, αναφέροντας παράλληλα ότι οι νέες ανάγκες της οικονομίας παγκοσμίως ίσως να οδηγήσουν σε αλλαγές στις δικαιοδοσίες του Ταμείου και στο διοικητικό συμβούλιο.
Από την άλλη μεριά, ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Olivier Blanchard, θεωρεί ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη και στις ΗΠΑ παραμένει αδύναμη, προτρέποντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να παρουσιάσουν σχέδια για την μεσοπρόθεσμη μείωση των ελλειμμάτων τους .
«Εάν η αμερικανική οικονομία επιβραδυνθεί, τότε θα υπάρξουν συνέπειες και στην βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη της Ασίας» ανέφερε.
Οι αναδυόμενες οικονομίες ζητούν περισσότερα παγκόσμια ιδρύματα, όπως του ΔΝΤ, τα οποία θα παρέχουν υπό όρους ρευστότητα όταν ζητηθεί, ενώ ζητείται επιπλέον μεγαλύτερη σύγκλιση στην οικονομική συνεργασία. Μάλιστα, όπως επικαλούνται τα ξένα μέσα ενημέρωσης, οι αναδυόμενες οικονομίες ζητούν και δικαίωμα ψήφου, ενώ θεωρούν και απαραίτητες ορισμένες αλλαγές στην διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής.
Όλες αυτές οι διεργασίες θα κορυφωθούν τις παραμονές της συνόδου των G20 στις 11 και 12 Νοέμβρη στη Νότια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης