Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Νωθρή" η αμερικανική οικονομία- Τα βλέμματα στη Fed

Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε μία “νωθρότητα”, επισημαίνουν οι αναλυτές, καθώς ούτε αύξηση της ανάπτυξης υπάρχει αλλά ούτε γύρισμα στη φάση της ύφεσης, θεωρώντας την περίοδο ιδιαιτέρως χρήσιμη για την πορεία της. Η κατάσταση αυτή και μόνο αρκεί να αναζωπυρωθούν οι φόβοι για διπλή ύφεση, καθώς η στασιμότητα της αγοράς εργασίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια της αμερικανικής ανάκαμψης.
Είναι γνωστό ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, η Federal Reserve βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς δεν έχει ακόμη διαφανεί εάν και κατά πόσο η οικονομία χρειάζεται τη στήριξη της για να ενισχυθεί η ανάπτυξη της.
Στα πρακτικά της συνεδρίασης της 10ης Αυγούστου, τα οποία και είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, διαφάνηκε η ανησυχία των αξιωματούχων της Fed για την πορεία της ανάκαμψης, ενώ έντονος ήταν και ο προβληματισμός για το κατά πόσο πρέπει να διευρυνθεί το μέτρο αγοράς κρατικών ομολόγων. Οι αναλυτές θεωρούν ότι οι ανησυχίες που εκφράστηκαν στη συνάντηση της Fed δε συνάδουν με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την ανεργία την Παρασκευή, όπου ανακοινώθηκε αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Τα βλέμματα είναι στραμμένα τώρα στις 21 Σεπτεμβρίου, στην επόμενη συνάντηση των αξιωματούχων της Fed, όπου θα έχουμε και τα πρώτα στοιχεία της διεύρυνσης του μέτρου αγοράς κρατικών ομολόγων, δήλωσε η αναλύτρια της Tullett Prebon, Lena Komileva. Ωστόσο, ο Neil Dutta, της Bank of America-Merrill Lynch θεωρεί ότι η επόμενη κίνηση της Fed δε θα είναι άμεσα, ενώ την τοποθετεί στις αρχές του επόμενου έτους. Υπενθυμίζεται ότι η BofA/Merrill Lynch θεωρεί ότι η αν και η αμερικανική οικονομία θα κρατήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης, η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης