![ΟΗΕ: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λευκορωσία (26/5)](https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/24f7d61b333fed413df2103917a9d2b7_XL.jpg)
Η έκτακτη συνεδρίαση ζητήθηκε από τη Γαλλία, την Ιρλανδία και την Εσθονία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές
Το Μινσκ κατηγορείται ότι έκανε την Κυριακή (23/5) μια πειρατεία σε μια επιβατική πτήση της Ryanair, αναγκάζοντάς την να προσγειωθεί στη λευκορωσική πρωτεύουσα ώστε οι αρχές εκεί να μπορέσουν να συλλάβουν τον διαφωνούντα Roman Protasevich , έναν 26χρονο αντιπολιτευόμενο δημοσιογράφο ο οποίος επέβαινε στο αεροπλάνο.
Επιβεβαίωση
«Θα συνεδριάσουμε αύριο» Τετάρτη (26/5), δήλωσε ένας διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο, μια πληροφορία που επιβεβαιώθηκε από δύο άλλες διπλωματικές πηγές.
Αυτή η συνεδρίαση του Συμβουλίυο Ασφαλείας, που θα είναι διαδικτυακή, ζητήθηκε από τη Γαλλία, την Ιρλανδία και την Εσθονία, ανέφεραν οι διπλωμάτες.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών