Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 1.022 μονάδες βλέπει τον S&P 500 η Saxo Bank μέχρι το τέλος του έτους

Στις 1.022 μονάδες βλέπει τον S&P 500 η Saxo Bank μέχρι το τέλος του έτους
“Δύσκολες μέρες” έρχονται για τα χρηματιστήρια, σύμφωνα με την Saxo Bank, η οποία σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικής της, Christian Blaabjerg, να συστήνει στους επενδυτές την αγορά ομολόγων. Οι πρόσφατοι καταλύτες που στήριζαν την άνοδο στους δείκτες έχουν αρχίσει και αποδυναμώνονται, γι' αυτό και η στάση που θα πρέπει να τηρήσουν οι επενδυτές είναι αυτή της διακράτησης.
Η μείωση της κατανάλωσης θα αρχίσει να επιδρά στην εταιρική κερδοφορία, με τις επιχειρήσεις να επιβραδύνουν τους ρυθμούς των επενδύσεων, ενώ θα αρχίσουν να διαφαίνονται και τα πρώτα σημάδια στην έλλειψη της ρευστότητας, προσθέτει ο  Blaabjerg. Κι όλα αυτά εν μέσω πολιτικής αστάθειας, η οποία, μαζί με την αβεβαιότητα στις αγορές διαμορφώνουν τις πιθανότητες για ύφεση V στο 10%, για ύφεση U στο 50% και για ύφεση W στο 40%.
Ο Blaabjerg βλέπει το δείκτη S&P 500 στις 1.022 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους, από 1.104 μονάδες σήμερα, δίνοντας παράλληλα τη σύσταση underweight για τις μετοχές του, ενώ για το 2011 βλέπει το δείκτη στις 1.174 μονάδες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης