Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίτη θητεία στην Κομισιόν εξετάζει ο Jose Manuel Barroso

tags :
Τρίτη θητεία στην Κομισιόν εξετάζει ο Jose Manuel Barroso
Το ενδεχόμενο μιας τρίτης θητείας του Jose Manuel Barroso στην προεδρεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρεται να εξετάζεται, όπως αποκαλύφθηκε με αφορμή μία αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της αντιπροέδρου της Κομισιόν, Viviane Reding και του πρωθυπουργού της Ρουμανίας, Victor Ponta.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στην γαλλική εφημερίδα «Le Monde» η κ. Reding αναφέρθηκε δηκτικά στην κυβέρνηση της Ρουμανίας και σημείωσε το ενδεχόμενο αποκόλλησης της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας από τον χώρο Σένγκεν. Από την πλευρά του ο Ρουμάνος πρωθυπουργός δήλωσε, πως το θέμα άπτεται των «προεκλογικών φιλοδοξιών» της κ. Reding, καθώς επιθυμεί να οριστεί ως η επόμενη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ανταπαντώντας η κ. Reding, σε συνέντευξή της στην ιταλική έκδοση της ιστοσελίδας «Euractiv», είπε ότι «εύχεται» να παραμείνει ο Jose Manuel Barroso και για τρίτη θητεία στον ρόλο του προέδρου της Επιτροπής, «γιατί χρειαζόμαστε συνέχεια και σταθερότητα στα ηνία της Επιτροπής, για να κάνουμε την Ευρώπη ισχυρότερη και πιο ανθεκτική στις μελλοντικές κρίσεις».
Οι προθέσεις, πάντως, του ίδιου του κ. Barroso θα εκδηλωθούν στην «Ομιλία της Ένωσης» που θα απευθύνει στις 12 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης