Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο από την Bank of Japan- Νέα άνοδος για το γιεν

Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο από την Bank of Japan- Νέα άνοδος για το γιεν
Αμετάβλητα στο 0,1% διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Ιαπωνίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, κρατώντας παράλληλα και το μέγεθος των «ενέσεων» ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, στα 30 τρισ. γιεν (356 δισ. δολάρια), χωρίς να αποκλείσουν το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.
Τα επιτόκια της BoJ έχουν παραμείνει αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2008. Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας δήλωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης αφενός των μέτρων στήριξης της οικονομίας, και αφετέρου της πορείας του γιεν έναντι του δολαρίου.
Το γιέν ισχυροποιήθηκε έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου μετά την απόφαση της Bank of Japan να καθυστερήσει την εφαρμογή περαιτέρω νομισματικών μέτρων τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο.
Η εναλλακτική λύση που απομένει, πλέον, στο Τόκιο είναι να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος, πουλώντας γεν έναντι δολαρίων. Μία τέτοια κίνηση θα είχε σαφώς περισσότερες πιθανότητες να πετύχει αν συνέβαινε σε συνεργασία με τις Αρχές σε άλλες αναπτυγμένες οικονομίες. Φαίνεται, όμως, ότι ούτε στο G-7 ούτε στο G-20 υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να συνεργαστούν με τους Ιάπωνες και να «εισάγουν ύφεση» από αυτούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης