Τελευταία Νέα
Διεθνή

B. Smaghi (ΕΚΤ): Τα κράτη πρέπει να συνεργαστούν - Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε νέα κρίση

B. Smaghi (ΕΚΤ): Τα κράτη πρέπει να συνεργαστούν - Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε νέα κρίση
Σε συνεργασία για την αντιμετώπιση της κρίσης κάλεσε του ηγέτες το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Lorenzo Bini Smaghi , μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στο Πεκίνο, προειδοποιώντας ότι εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο οι πιθανότητες νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης να είναι πολύ μεγάλες. Οι ηγέτες πρέπει να ξέρουν ότι η μεγάλη εξάρτηση των οικονομιών παγκοσμίως απαιτεί συνεργασία και διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων.
Ακόμη κι αν οι αρχές καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο ρύθμισης και εποπτείας σε παγκόσμιο επίπεδο, οι παγκόσμιες ανισορροπίες θα εξακολουθούν να υπάρχουν και θα απαιτούν τη συνεχή αντιμετώπιση τους, καθώς το σύστημα θα παραμένει ευάλωτο σε διάφορες δυσλειτουργίες, ανέφερε ο Bini Smaghi. Οι αρχές πρέπει να δεχτούν ένα βαθμό εκχώρησης των αρμοδιοτήτων τους σε διακρατικά όργανα, ώστε έτσι να αποκαθίστανται οι δυσλειτουργίες που γεννά το σύστημα.
Ο Smaghi επέκρινε τις αρχές που καθιερώνουν τις δικές τους ξεχωριστές αποφάσεις και προτεραιότητες, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στους δικούς τους ρυθμούς ανάπτυξης και συμφέροντα.
Σημειώνεται εδώ ότι εν μέσω επικοινωνιακών λαθών του Γερμανού Κεντρικού Τραπεζίτη A. Weber, ο Bini Smaghi θεωρείται ως “ανταγωνιστής” του Γερμανού στη διαδοχή του νυν προέδρου της ΕΚΤ, Z. Trichet το 2011. Έχει, όμως, το μειονέκτημα ότι υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της Goldman Sachs την περίοδο 2002-2005 και αυτή την εποχή η συγκεκριμένη προϋπηρεσία δεν εκτιμάται ιδιαιτέρως.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης