Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με την πλάτη στον τοίχο η Σλοβακία στο Ecofin - Rehn: Θα καλυφθεί η βοήθεια στην Ελλάδα

Με την πλάτη στον τοίχο η Σλοβακία στο Ecofin - Rehn: Θα καλυφθεί η βοήθεια στην Ελλάδα
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Σλοβακία στο Ecofin που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, καθώς σύμφωνα πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η απόφασή της να μην συνδράμει στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας έχει προκαλέσει έντονες αποδοκιμασίες από τους εταίρους της.
Η άρνησή της να συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό είναι πιθανό να περιπλέξει τις συνομιλίες σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για τη βοήθεια που προσφέρουν τα πλουσιότερα μέλη στα φτωχότερα κράτη.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αυστρίας, Γιόζεφ Πρελ, οι  ηγέτες των υπόλοιπων 26 κρατών μελών θέλουν από τη Σλοβακία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της με μεγαλύτερη σοβαρότητα στο μέλλον. Ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει, μετά εναντιώθηκε μιλώντας απαξιωτικά για την Ελλάδα. Σύμφωνα με κύκλους των Βρυξελλών, η Σλοβακία είναι πιθανό να βρεθεί στο περιθώριο της ΕΕ.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν τόνισε στη συνεδρίαση του Ecofin: "Οι υπόλοιπες 14 χώρες θα καλύψουν τη συμμετοχή της Σλοβακίας στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας μετά την άρνηση της τελευταίας να συμμετέχει".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης