
Οριακά κέρδη για το χρυσό
Με κέρδη έκλεισε σήμερα 23/6 ο χρυσός καθώς το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριξη στην αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου από τα υψηλά δύο μηνών που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες.
Ο χρυσός βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις προθέσεις της Federal Reserve εν μέσω ενός ράλι του πληθωρισμού τος τελευταίους μήνες.
Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, J. Powell δήλωσε ότι η Fed δεν θα αυξήσει προληπτικά τα επιτόκια της "επειδή φοβόμαστε την ενδεχόμενη εμφάνιση του πληθωρισμού", αλλά θα περιμένει να δει συγκεκριμένες αποδείξεις.
Ωστόσο, άλλα στελέχη της Fed, όπως ο Raphael Bostic της Atlanta Federal Reserve Bank και ο James Bullard της St. Louis Fed εμφανίζονται περισσότερο επιφυλακτικοί, περιμένοντας μια αύξηση των επιτοκίων το επόμενο έτος προκειμένου η κεντρική τράπεζα να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.
Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου σημείωσε άνοδο + 0,1% στα 1.778,1 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας σκαρφαλώσει μέχρι τα 1.795,60 δολ. στα υψηλά της ημέρας.
Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 16 Ιουνίου.
Σχόλια αναγνωστών