Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aπορρίπτει ο Monti την επιβολή νέων φόρων στην Ιταλία - Στόχος η επιστροφή στην ανάπτυξη το 2013 - Τι λέει για ESM

tags :
Aπορρίπτει ο Monti την επιβολή νέων φόρων στην Ιταλία - Στόχος η επιστροφή στην ανάπτυξη το 2013 - Τι λέει για ESM
(upd)Tην επικύρωση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της ΕΕ, (ESM), από το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο χαιρέτισε με τη σειρά του και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, M. Monti.
"H απόφαση του Γερμανικού Δικαστηρίου είναι εξαιρετικό νέο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Monti.  
Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε, πως το γεγονός πως το Γερμανικό Δικαστήριο έθεσε όρους για την εφαρμογή του ESM, δεν συνιστά αυτόματα πως μπαίνει φρένο στη δράση της Γερμανίας στην κατεύθυνση ανάσχεσης της κρίσης χρέους.
Αναφερόμενος στα εσωτερικά ζητήματα της Ιταλίας, ο Μοnti διεμήνυσε πως η ιταλική κυβέρνηση αγωνίζεται να μην υπάρξουν νέοι φόροι.
Μάλιστα, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ιταλική οικονομία μπορεί να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το ερχόμενο έτος, 2013.
"Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι σε φόρων σε τσιγάρα και ποτά", εξήγησε για να προσθέσει πως η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία επανακαθορισμού των δαπανών του δημοσίου.
"Η επανεξέταση δαπανών προσφέρει εναλλακτικές για να μην αυξήσουμε το ΦΠΑ. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να μην αυξήσουμε τα φορολογικά βάρη", εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης