Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρισέ: Να απαγορεύεται η ψήφος σε όσες χώρες παραποιούν τα οικονομικά τους μεγέθη

tags :
Τρισέ: Να απαγορεύεται η ψήφος σε όσες χώρες παραποιούν τα οικονομικά τους μεγέθη
Υπέρ της αναβάθμισης της ποιότητας των επίσημων στατιστικών για τα δημοσιονομικά μεγέθη στην ευρωζώνη τάχθηκε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, χωρίς να αποκρύπτει ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο θα ευνοήσει τον αποκλεισμό από την ευρωζώνη κρατών που συστηματικά θα παραβιάζουν τους κείμενους δημοσιονομικούς κανόνες στην ευρωζώνη. Ο Τρισέ ανέφερε πάντως ότι η κύρωση θα μπορούσε να λάβει τη μορφή της αναστολής δικαιώματος ψήφου του κράτους-παραβάτη....

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τάσσεται υπέρ μιας αλλαγής διάστασης στην άσκηση της δημοσιονομικής εποπτείας και υπέρ της σχεδόν αυτοματοποίησης των σχετικών διαδικασιών στη δημοσιονομική εποπτεία.
Ο Τρισέ τάσσεται, επίσης, υπέρ της ανεξάρτητης αποτίμησης των δημοσιονομικών μεγεθών των κρατών-μελών στην ευρωζώνη, αλλά και υπέρ μιας διαφορετικής αποτίμησης της (άνισης) ανταγωνιστικότητας, όπως και των ανισορροπιών στις οικονομίες των κρατών-μελών της.
Ο Τρισέ, τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο η ευρωζώνη να γνωρίσει μία περίοδο στασιμοπληθωρισμού, ενώ απέκλεισε, ακόμη, την προοπτική των έντονων πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη, πολύ περισσότερο που «η κρίση η ίδια ξεπεράστηκε χωρίς αυτές τις πιέσεις».
«Με μία στέρεη έδραση (στην ευρωζώνη) αποφύγαμε, φρονώ, και τον πληθωρισμό και τον στασιμοπληθωρισμό», τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης