Τελευταία Νέα
Διεθνή

O. Blanchard (ΔΝΤ): Οι κυβερνήσεις πρέπει να ενισχύσουν την αγορά εργασίας

O. Blanchard (ΔΝΤ): Οι κυβερνήσεις πρέπει να ενισχύσουν την αγορά εργασίας
Η υψηλή ανεργία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη θα συνεχιστεί για πολλούς μήνες ακόμη, γι' αυτό το λόγο οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εισάγουν νέα προγράμματα στήριξης της οικονομίας και της αγοράς εργασίας, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Olivier Blanchard.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων η ανάπτυξη θα είναι ασθενική για το επόμενο εξάμηνο ή δωδεκάμηνο, πρόσθεσε ο Blanchard, επισημαίνοντας ότι η ανεργία θα μειώνεται με πολύ μικρότερους ρυθμούς από όσο θα αυξάνεται η ανάπτυξη στις ΗΠΑ, και με ελαφρώς μεγαλύτερο ρυθμό από την ανάπτυξη της Ευρώπης.
Προτεραιότητα των κυβερνήσεων είναι αφενός να εμφανίσουν αξιόπιστα προγράμματα μείωσης των ελλειμμάτων, και αφετέρου να εγκρίνουν και μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης. Το κλειδί για τη μείωση της ανεργίας θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη, η γρήγορη ανάπτυξη που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει την κατανάλωση.
Ο Blanchard δήλωσε ότι δεν περιμένει να υπαναχωρήσει η ανάπτυξη και να δούμε το φαινόμενο της διπλής ύφεσης, ενώ απέρριψε τις εκτιμήσεις που θέλουν τα νέα μέτρα ενίσχυσης που ενδεχομένως να ληφθούν από τις κυβερνήσεις σαν ένα σημάδι νέας ύφεσης. Αναφορικά με τον τραπεζικό κλάδο, θεωρεί ότι έχουν εξανεμιστεί οι ανησυχίες για την πορεία του, ωστόσο θεωρεί ότι θα πρέπει να στηρίξει την ανάπτυξη εντείνοντας τους ρυθμούς των επιχειρηματικών χορηγήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης