Ο Γάλλος πρόεδρος, ανέφερε ότι «μία τρίτη δόση θα είναι πιθανώς απαραίτητη, όχι για όλους απευθείας, αλλά για τους πιο ευάλωτους και τους πιο ηλικιωμένους»
Ο Γάλλος πρόεδρος, ανέφερε στον λογαριασμό του στο instagram, ότι «μία τρίτη δόση θα είναι πιθανώς απαραίτητη, όχι για όλους απευθείας, αλλά για τους πιο ευάλωτους και τους πιο ηλικιωμένους».
Στο μεταξύ, και η Γερμανία φαίνεται έτοιμη να χορηγήσει τρίτη επαναληπτική δόση σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, τους πιο ηλικιωμένους και εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tentros, ζήτησε την Τετάρτη να μπει ένα «φρένο» στην τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο οι πλούσιες χώρες να χρησιμοποιούν περισσότερο από τα παγκόσμια αποθέματα εμβολίων.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι χώρες υψηλού εισοδήματος χορήγησαν περίπου 50 δόσεις για κάθε 100 άτομα τον Μάιο, και ο αριθμός αυτός, έχει διπλασιαστεί. Αντιθέτως, οι πιο φτωχές χώρες είχαν τη δυνατότητα μόνο για 1,5 δόσεις ανά 100 άτομα, εξαιτίας έλλειψης προμηθειών.
«Κατανοώ την ανησυχία όλων των κυβερνήσεων να προστατεύσουν τον λαό τους από τη μετάλλαξη Δέλτα.
Όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε χώρες που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο κομμάτι από τις παγκόσμιες προμήθειες εμβολίων, να χρησιμοποιήσουν ακόμα περισσότερο από αυτές», τόνισε ο Tentros.
Η κυβέρνηση Macron επιχειρεί να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Γαλλίας, τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας ενώ πραγματοποιούνται διαδηλώσεις ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης σε σχέση με τον κορωνοϊό.
Γαλλία και Γερμανία, έχουν δώσει μέχρι στιγμής, τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο 64,5% και 62% του πληθυσμού τους αντίστοιχα, με το 49% των Γάλλων και το 53% των Γερμανών, να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών