Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα για τη Wall Street λόγω της ανησυχίας για τη μείωση του QE από τη Fed - Στο -0,2% ο Dow Jones

Μεικτά πρόσημα για τη Wall Street λόγω της ανησυχίας για τη μείωση του QE από τη Fed - Στο -0,2% ο Dow Jones
Ήπια κέρδη για τη Wall Street, παρά την ανησυχία που προκάλεσαν τα πρακτικά της Fed
Σχετικά Άρθρα

Μεικτά πρόσημα εμφάνισε η Wall Street τη 19η Αυγούστου 2021, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα. 
Αν μη τι άλλο, στον απόηχο των πρακτικών της Fed, όπου, επί της ουσίας, προαναγγέλθηκε το taper tantrum, αλλά και λόγω της ανησυχίας για την ευρύτερη διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, η όρεξη για ανάληψη ρίσκου έχει κοπεί, με σημαντικές επιπτώσεις στις αμερικανικές μετοχές.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά -0,2%, στις 34.894 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 «κινήθηκε» στο +0,13%, στις 4.405 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,11%, στις 14.541 μονάδες

Πέρα από όσα αναφέρονται στα πρακτικά της Fed, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις των ΗΠΑ, Bullard, υποστήριξε πως θα προτιμούσε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης να μειωθεί το α’ τρίμηνο του 2022, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως το δ’ τρίμηνο του 2022 είναι ένα λογικό χρονικό σημείο για να υπάρξει αύξηση του βασικού επιτοκίου αναφοράς από το τρέχον 0%-0,25%.
Σε αυτό το πλαίσιο, το δολάριο ενισχύεται έναντι των άλλων νομισμάτων, ενώ τα εμπορεύματα δείχνουν να «δυσκολεύονται», με τα βιομηχανικά μέταλλα όπως ο χαλκός να σημειώνουν μεγάλη πτώση.
Επίσης, οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά.
Τόσο το Brent Crude όσο και το αμερικανικό αργό έχασαν έδαφος για 6η διαδοχική συνεδρίαση.
Ειδικότερα, το πετρέλαιο brent υποχώρησε κατά 2,6%, στα 66,45 δολ.
Το αμερικανικό αργό West Intermediate (WTI) σημείωσε πτώση 2,5%, στα 63,69 δολ.
Παράλληλα, η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς βρίσκεται στο 1,25%, μειωμένη κατά δύο μονάδες βάσης.
Σε ό,τι αφορά την πανδημία, στις ΗΠΑ οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα, με πιο πρόσφορη ημερομηνία να θεωρείται η 20ή Σεπτεμβρίου.
Η απόφαση για την ανάπτυξη ενισχυτικών δόσεων έρχεται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.
 
ΗΠΑ: Σε χαμηλά 17 μηνών οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Μειωμένες κατά 20.000 είναι οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, φτάνοντας τον αριθμό των 348.000.
Οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα μειώθηκαν περαιτέρω την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, φέρνοντας το επίπεδο των εβδομαδιαίων νέων αιτήσεων πιο κοντά στα επίπεδα προ κορωνοϊού.
Το Υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε την εβδομαδιαία έκθεσή του.
Αρχικές αιτήσεις ανεργίας, εβδομάδα που έληξε στις 14 Αυγούστου: αναμένονταν 348.000 έναντι 364.000 και την ώρα που είχε αναθεωρηθεί στις 377.000 κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Goldman Sachs: Εξαγοράζει την ολλανδική εταιρεία διαχείρισης NNIP, έναντι 1,7 δισ. ευρώ

Στην εξαγορά της NNIP, του επενδυτικού βραχίονα της ολλανδικής ασφαλιστικής εταιρείας NN θα προχωρήσει η Goldman Sachs, έναντι 1,7 δισ. ευρώ, στη μεγαλύτερη εξαγορά από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, από τότε που ο David Solomon ανέλαβε επικεφαλής το 2018.
Η συμφωνία αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Solomon, ώστε να μειώσει την εξάρτηση των εσόδων της Goldman από τα κέρδη από τις παγκόσμιες αγορές και την παροχή συμβουλών σε συμφωνίες.
«Αυτή η εξαγορά μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή μας στρατηγική και να διευρύνουμε την πλατφόρμα διαχείρισης περιουσιακών μας στοιχείων» δήλωσε ο Solomon. Η NNIP, ή NN Investment Partners, διαθέτει 335 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία και η εξαγορά θα διπλασιάσει το σύνολο που διαχειρίζεται η Goldman Sachs στην Ευρώπη σε περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης