Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρος - Καν: "Αγκάθι" η ανεργία στην Ευρώπη - Ικανοποίηση για Ελλάδα

Στρος - Καν:
Η παγκόσμια ανάπτυξη πιθανόν να μη δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, με την Ευρώπη να αντιμετωπίζει περισσότερους κινδύνους για την διατήρηση της ανάπτυξης και της ανάκαμψης της αγοράς εργασίας. Αυτά δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Dominique Strauss-Kahn σε συνέντευξη του. Θετική η αποτίμησή του για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.
Αυτό που έχουν επιτύχει οι δυτικές οικονομίες δεν είναι αρκετό, δήλωσε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ανάπτυξη με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε ότι αποφύγαμε την κρίση. Μπορεί το αποκορύφωμα να ήταν πριν από 1-1,5 χρόνια πριν, ωστόσο ακόμη δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ασφαλείς, δήλωσε ο Γάλλος επικεφαλής του ΔΝΤ.
Η ανάκαμψη δεν πραγματοποιείται με τους ρυθμούς που θα θέλαμε. Δεν είναι ισχυρή. Το ερώτημα τώρα είναι πως μπορούμε να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη, και πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας οι οποίες χάθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης. «Αυτό που με απασχολεί είναι η ανάπτυξη και το ότι θα έλθει χωρίς double dip, ωστόσο θα είναι ήπια. Το πραγματικό σημείο είναι να έχουμε μια ισχυρότερη ανάκαμψη και όχι μόνο, αλλά μια ισχυρότερη ανάκαμψη με θέσεις εργασίας».
Ο Strauss-Kahn εξέφρασε τις ανησυχίες τους για την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ εμφανίστηκε περισσότερο απαισιόδοξος για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτό γιατί η ανάπτυξη κάτω του 2% δεν είναι αρκετή να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Μίνι συνάντηση με Παπανδρέου


"Προχωρά όπως προβλέπεται η εκτέλεση του προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης". Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν Γ. Παπανδρέου και D. Strauss-Kahn μετά από τη σύντομη συνάντηση των δύο ανδρών στο πλαίσιο της 13ης Συνδιάσκεψης στο Όσλο. Ο Γάλλος επικεφαλής του ΔΝΤ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το δρόμο των αλλαγών στον οποίο έχει μπει η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης