Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aπώλειες στη Wall Street στη σκιά των γεωπολιτικών κινδύνων - Tέλος στο 4ήμερο ανοδικό σερί

tags :
Aπώλειες στη Wall Street στη σκιά των γεωπολιτικών κινδύνων - Tέλος στο 4ήμερο ανοδικό σερί
Aρνητικά πρόσημα επικράτησαν στη Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους αμερικανικούς δείκτες να βάζουν τέλος σε ένα 4ήμερο ανοδικό σερί.
Οι επενδυτές παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί, στη σκιά των γεωπολιτικών κινδύνων που εγκυμονεί η διαμάχη Κίνας - Ιαπωνίας.
Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και η απότομη υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου (-2,4%), μετά τις φήμες για νέα στοιχεία που αφορούν στα αμερικανικά αποθέματα.
Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στο -0,30% και στις 13.553 μονάδες.
Ο S&P 500 τερμάτισε στο -0,31% και στις 1.461 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στο -0,17% στις 3.178 μονάδες.   
Πτώση 5,88%, στα 2,40 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής, που συνέχισε σε τροχιά διόρθωσης μετά το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων. Στα 2,39 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,50 δολάρια το υψηλό.
Aίσθηση προκαλεί έκθεση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, της Fed, αναφορικά με τη διαμόρφωση της ανεργίας στις ΗΠΑ και τους παράγοντες που την επηρεάζουν.
Όπως σημειώνεται στην εν λόγω έκθεση, το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ θα διαμορφωνόταν πέριξ του 7%, αν οι Αμερικανοί καταναλωτές είχαν περισσότερη πίστη στις ασκούμενες πολιτικές.
Yπενθυμίζεται πως η ανεργία στις ΗΠΑ διαμορφώνεται πέριξ του 8-9% στην τρέχουσα συγκυρία.
"H αβεβαιότητα έχει ωθήσει ανοδικά την ανεργία στις ΗΠΑ από το ξέσπασμα της κρίσης του 2008", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην εν λόγω έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης