Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν - Υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφάλειας: Ο Biden απειλεί παράνομα την Τεχεράνη

Ιράν - Υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφάλειας: Ο Biden απειλεί παράνομα την Τεχεράνη
Τι ανέφερε ο Ali Shamkhani, γραμματέας του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας στο Ιράν

Tον Αμερικανό πρόεδρο J. Biden ότι απειλεί παράνομα το Ιράν με το να λέει ότι είναι ενδεχόμενο να εξετάσει άλλες επιλογές στην περίπτωση που η διπλωματία με την Τεχεράνη για τα πυρηνικά αποτύχει, κατηγόρησε το Σάββατο 28/8 ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος ασφάλειας του Ιράν.
«Η έμφαση στη χρήση ‘άλλων επιλογών’ κατά του (Ιράν) αποτελεί παράνομη απειλή κατά μιας άλλης χώρας και εδραιώνει το δικαίωμα του Ιράν να ανταποδώσει…, κατά των ‘διαθέσιμων επιλογών’» έγραψε ο Ali Shamkhani, γραμματέας του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας στο Ιράν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος J. Biden ανέφερε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Naftali Bennett κατά τις χθεσινές (27/8) συνομιλίες τους στο Λευκό Οίκο, ότι ο ίδιος θέτει «πρώτα τη διπλωματία» στην προσπάθεια ελέγχου του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, όμως αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, θα είναι προετοιμασμένος για να στραφεί προς άλλες απροσδιόριστες επιλογές.
Η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ επεσήμανε σε αναφορά της μέσα στον μήνα, ότι το Ιράν έχει επιταχύνει τον εμπλουτισμό ουρανίου κοντά στο επίπεδο παραγωγής πυρηνικού όπλου, μία κίνηση που κλιμακώνει την ένταση με τη Δύση, αφού οι δύο πλευρές επιχειρούν τη συνέχιση των συνομιλιών για τη συμφωνία που είναι σχετική με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης