Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guido Westerwelle: «Είναι ανάγκη για στενότερη συνεργασία στην Ευρωζώνη»

Guido Westerwelle: «Είναι ανάγκη για στενότερη συνεργασία στην Ευρωζώνη»
Την ανάγκη να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες του ευρώ επεσήμανε σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Guido Westerwelle.  «Οφείλουμε να υπερβούμε τις αδυναμίες στη θέσπιση του ευρώ και να συμπληρώσουμε την νομισματική μας ένωση μέσω μίας ακόμη στενότερης συνεργασίας στο οικονομικό, χρηματοοικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις προτάσεις που επεξεργάσθηκε χθες στη Βαρσοβία η ομάδα σχεδιασμού για το μέλλον της Ευρωπαϊκής, η οποία αποτελείται από τους ΥΠΕΞ ένδεκα (Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία).
Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, το οποίο «θα επέτρεπε μεσοπρόθεσμα στην Ευρωζώνη να επιλύσει μόνη της τα δυνητικά προβλήματα στην οικονομική και νομισματική ένωση».
Επίσης, προβλέπεται η ενίσχυση του ρόλου των ευρωβουλευτών καθώς και η άρση της υποχρέωσης για ομοφωνία κατά την επικύρωση των ευρωπαϊκών συνθηκών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης