Τελευταία Νέα
Διεθνή

FedEx: Η κρίση «πιέζει» τα κέρδη της – Αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για το 2013

tags :
FedEx: Η κρίση «πιέζει» τα κέρδη της – Αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για το 2013
Προς τα κάτω αναθεώρησε σήμερα η FedEx τις εκτιμήσεις της για την απόδοση που θα παρουσιάσει το επόμενο έτος. Αιτία, όπως υποστηρίζει, η οικονομική κρίση, η οποία ωθεί τους πελάτες της σε πιο οικονομικές λύσεις, όπως η μεταφορά εμπορευμάτων διά θαλάσσης.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα των ταχυμεταφορών προβλέπει ότι το επόμενο έτος τα κέρδη της θα μειωθούν έως και κατά 6% με τους πελάτες της να στρέφονται πλέον στις θαλάσσιες μεταφορές σε μία προσπάθεια να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και κατά συνέπεια τις τιμές πώλησης των εμπορευμάτων τους.
«Ένα μεγάλο μέρος στρέφεται στις θαλάσσιες μεταφορές, επειδή οι αερομεταφορές έχουν υψηλό κόστος. Δεν μπορεί οι τιμές των καυσίμων να αγγίζουν τα τέσσερα δολάρια το γαλόνι, χωρίς αυτό να έχει σημαντική επίπτωση στις επιλογές των ανθρώπων» επεσήμανε στους επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Fred Smith κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.
Ο ίδιος, πάντως, όπως είπε, σχεδιάζει να λάβει μέτρα για τον περιορισμό των απωλειών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού.
Ο Smith ίδρυσε την εταιρεία το 1971.
Για το τρέχον οικονομικό έτος η FedEx αναμένεται να εμφανίσει κέρδη 6,20 – 6,60 δολαρίων ανά μετοχή, μειωμένα σε σχέση με τα 6,90 – 7,40 δολάρια που είχαν προβλεφθεί αρχικώς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης