Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Νέος CFO, νέα εποχή;

tags :
Goldman Sachs: Νέος CFO, νέα εποχή;
Συνεχίζονται οι αλλαγές – μετακινήσεις στα ανώτατα κλιμάκια της Goldman Sachs κι ενώ η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει πως δεν αργεί και η ώρα της αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου.
Ο Harvey Schwartz αναλαμβάνει νέος CFO, αντικαθιστώντας τον David Viniar, ο οποίος έχει αφήσει εποχή στη Wall Street ως ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη θητεία ως CFO.
Ο 48χρονος Schwartz θεωρείται από πολλούς «φαβορί» και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όταν αποχωρήσει ο Lloyd Blankfein. Μία αποχώρηση που προεξοφλείται από την αγορά εδώ και μήνες, μολονότι ο Blankfein δηλώνει πως δεν έχει καμία πρόθεση να αποχωρήσει άμεσα. Πάντως, δεν έχει κρύψει πως έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη του, εάν και όποτε αποφασίσει να εγκαταλείψει τα ηνία της επενδυτικής τράπεζας.
O Schwartz εντάχθηκε στην ομάδα της Goldman Sachs το 1997 μετά από ένα πέρασμα από την Citibank. Το 1999 ανέλαβε καθήκοντα managing director κι έγινε συνέταιρος το 2002.
Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Reuters, o κ. Viniar σχεδίαζε τα τελευταία δύο χρόνια να συνταξιοδοτηθεί, ωστόσο οι αυξημένες υποχρεώσεις που είχε στην Goldman Sachs δεν του επέτρεψαν να αποχωρήσει. Ο ίδιος ήταν από τους καλύτερα αμειβόμενους στη Wall Street. Το προηγούμενο έτος οι απολαβές του έφθασαν στα 15,8 δις. δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης