Τελευταία Νέα
Διεθνή

W. Buffett: Μόνο τα ΜΜΕ βλέπουν επιβράδυνση - Όχι στην πραγματική οικονομία

W. Buffett: Μόνο τα  ΜΜΕ βλέπουν  επιβράδυνση - Όχι στην πραγματική οικονομία
Επιμένει ότι η παγκόσμια οικονομία δε θα γνωρίσει διπλή ύφεση, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Warren Buffett, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν σημάδια συρρίκνωσης στα στοιχεία της εταιρείας συμμετοχών Berkshire Hathaway που διατηρεί ο ίδιος και που δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας.
Ο Buffett δηλώνει ταύρος στις ΗΠΑ, καθώς δε συμμερίζεται τους φόβους των “πολλών”, θεωρώντας μάλιστα ότι θα δούμε την επενδυτική δραστηριότητα να βελτιώνεται το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές απέναντι στην αντιμετώπιση της οικονομίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε είδε επιβράδυνση της οικονομίας μόνο στα “media” και όχι στην πραγματικότητα.
Αναφορικά με τις τράπεζες ο Buffett θεωρεί ότι αυτές θα αρχίσουν να αυξάνουν τις χορηγήσεις τους στην οικονομία παρομοιάζοντας την κατάσταση σε σχέση με ένα- ενάμιση χρόνο πριν σαν τη “μέρα με τη νύχτα”. Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα της Wells Fargo, η οποία αυξάνει με γοργούς ρυθμούς τις χορηγήσεις της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Buffett απορρίπτει το σενάριο της διπλής ύφεσης για την αμερικανική οικονομία, αλλά στη σημερινή του συνέντευξη εμφανίστηκα αρκετά αισιόδοξος για το outlook της ανάκαμψης χωρίς αναφορές περί “αναιμικής ανάπτυξης”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης