Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Επανέρχεται σταδιακά η εμπιστοσύνη των επενδυτών

Morgan Stanley: Επανέρχεται σταδιακά η εμπιστοσύνη των επενδυτών
Επανέρχεται σταδιακά η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις αγορές η οποία είχε πληγεί μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, ισχυρίζεται ο  CEO της Morgan Stanley, James Gorman, λαμβάνοντας υπόψη και το "flash crash" στις αρχές του έτους. “Μπορεί να άργησε, αλλά η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Gorman
Μετά το συμβάν της 6ης Μαΐου, όταν και o Dow Jones είχε χάσει πάνω από 1.000 μονάδες μέσα σε 20 λεπτά συνεδρίασης, επακολούθησαν εβδομάδες που οτιδήποτε και αν ανακοινωνόταν οι επενδυτές το λάμβαναν σαν αρνητικό. Ήταν σαν τις εβδομάδες που ακολούθησαν του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Το κλίμα έχει αρχίσει πλέον να αλλάζει. Οι επενδυτές φαίνονται πιο αισιόδοξοι και δείχνουν εμπιστοσύνη στην οικονομική ανάκαμψη.
Ο  Gorman θεωρεί ότι οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις πρέπει να αποκαταστήσουν την πρόσβαση τους στις αγορές, να διευρύνουν τις επενδυτικές τους επιλογές και να εργαστούν πάνω στην καλύτερη διαχείριση των κεφαλαίων που έχουν στη διάθεση τους. Ο CEO της Morgan Stanley ήταν και υποστηριχτής των νέων κανόνων της Βασιλείας, καθώς θεωρεί ότι θα ενισχυθεί το τραπεζικό σύστημα και κατά συνέπεια και η σταθερότητα των αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης