Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 50-60 δισ. για τις τράπεζες αναμένεται να δείξουν τα αποτελέσματα του stress test

Ισπανία: Κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 50-60 δισ. για τις τράπεζες αναμένεται να δείξουν τα αποτελέσματα του stress test
Στα 50-60 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να ανέλθουν οι κεφαλαιακές ανάγκες των ισπανικών τραπεζών σύμφωνα τo stress test, τα επίσημα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται στις 28 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η Κεντρική τράπεζα της Ισπανίας έχει αρχίσει να επικοινωνεί με τις τράπεζες σχετικά με τα αποτελέσματα, τα οποία θα ανακοινωθούν νωρίτερα την Πέμπτη, ενώ όλες θα έχουν ενημερωθεί μέχρι τη Δευτέρα.
Στο  stress test συμμετείχαν  14 ισπανικές τράπεζες, που αποτελούν το 90% του ισπανικού τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με διαρροές της κυβέρνησης της χώρας.
Ο έλεγχος, πραγματοποιήθηκε από την αμερικανική εταιρεία Oliver Wyman, ενώ με βάση αυτόν θα καθοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των ισπανικών τραπεζών, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης τους. Ο έλεγχος θα βοηθήσει επίσης να καθοριστεί η τιμή των τοξικών περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν οι τράπεζες.
Μια πρώτη ομάδα τραπεζών, οι οποίες έχουν ήδη εθνικοποιηθεί και των οποίων οι κεφαλαιακές απαιτήσεις αναμένεται να επιβεβαιωθούν από τον έλεγχο, θα λάβουν δημόσια βοήθεια χρηματοδότησης από το Νοέμβριο, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας.
Μεταξύ αυτών, είναι οι τράπεζες Bankia, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, της οποίας το αίτημα για βοήθεια ύψους 20 δισ. ευρώ ώθησε τη Μαδρίτη να ζητήσει ευρωπαϊκή βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης