Τελευταία Νέα
Διεθνή

Monti: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2013 - Gurria: Τεράστια η ιταλική προσπάθεια

tags :
Monti: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2013 - Gurria: Τεράστια η ιταλική προσπάθεια
Επιστροφή στην ανάπτυξη για την ιταλική οικονομία το 2013 προβλέπει ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κίνδυνοι φερεγγυότητας για την Ιταλία έχουν εξαλειφθεί.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Angel Gurria, υπογράμμισε ότι η Ιταλία έχει καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες χαρακτήρισε γενναίες και φιλόδοξες. Σημείωσε ωστόσο ότι η χώρα πρέπει να αναμορφώσει το τραπεζικό της σύστημα, ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες.
Πάντως η ιταλική κυβέρνηση αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της για την φετινή ύφεση η ιταλική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η ύφεση αναμένεται διπλάσια της εκτίμησης περί 1,2% του ΑΕΠ στο 2,4%.
Για το 2013 η κυβέρνηση του Mario Monti εκτιμά ύφεση 0,2% από ανάπτυξη 0,5%, στην πρότερη εκτίμηση, τονίζοντας πάντως ότι θα πετύχει τον στόχο της για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.
Το έλλειμμα το 2012 εκτιμάται στο 2,6% του ΑΕΠ από 1,7% προηγουμένως. Για το 2013 στο 1,6% του ΑΕΠ από 0,5%.
O τεχνοκράτης πρωθυπουργός πάντως επανέλαβε σε  νέες δηλώσεις του ότι βλέπει "φως στο τούνελ". "Σε χειρότερη του αναμενομένου κατάσταση η παγκόσμια οικονομία", επισήμανε ο Monti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης