Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Lacker (Fed): Η αμερικανική οικονομία δε χρειάζεται τώρα ένα σχέδιο ενίσχυσης

J. Lacker (Fed): Η αμερικανική οικονομία δε χρειάζεται τώρα ένα σχέδιο ενίσχυσης
Η αμερικανική οικονομία δε χρειάζεται τώρα ένα νέο σχέδιο ενίσχυσης της από τη Federal Reserve, αλλά δε θα χρειαστεί ούτε και στο μέλλον αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης, δήλωσε ο πρόεδρος της Richmond Federal Reserve, Jeffrey Lacker, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ακόμη στοιχεία στην οικονομία που μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις.
Εάν ο πληθωρισμός υποχωρήσει τόσο πολύ που θα πλήττει την ανάπτυξη, μόνο τότε η Fed πρέπει να σκεφτεί να ενισχύσει τη ρευστότητα και τα κίνητρα με νέα μέτρα, πρόσθεσε ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, επισημαίνοντας όμως ότι κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται να απειλεί την αναπτυξιακή πορεία. Η ισορροπία των τιμών της αγοράς έχει αποκατασταθεί, και διατηρείται σε επιθυμητά επίπεδα μεταξύ 1-2%.
Είναι αλήθεια ότι οι προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει η αμερικανική οικονομία είναι ακόμη εδώ. Ωστόσο τα περιθώρια παρέμβασης είναι ελάχιστα, ενώ θα πρέπει να υπάρχει συνδυασμένη κίνηση ώστε να διορθωθούν οι συνέπειες της κρίσης του 2008-2009. Θα πρέπει να ενισχυθεί τόσο η ανάπτυξη όσο και η αγορά εργασίας, δύο τομείς που δείχνουν μικρή βελτίωση, πρόσθεσε ο Lacker ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης