Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια Πολιτεία των ΗΠΑ με ρεκόρ εμβολιασμού 70% καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων covid 19 - Τι συμβαίνει;

tags :
Ποια Πολιτεία των ΗΠΑ με ρεκόρ εμβολιασμού 70% καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων covid 19 - Τι συμβαίνει;
Πολιτεία των ΗΠΑ με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού... χτυπήθηκε από την αύξηση του ιού
Σχετικά Άρθρα

Σε πρωτόγνωρα επίπεδα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κορωνοϊού στην πολιτεία Bερμόντ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων.
Την ίδια στιγμή, οι νοσηλείες είναι σε αριθμό ρεκόρ, ενώ οι θανόντες αγγίζουν νούμερα ανάλογα με αυτά του περσινού χειμώνα.
«Νομίζω ότι είναι σαφώς απογοητευτικό για όλους μας» δήλωσε ο Michael Pieciak, επίτροπος του Τμήματος Οικονομικών Ρυθμίσεων του Βερμόντ, ο οποίος παρακολουθεί τις στατιστικές για τον κορωνοϊό.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως το 69% του πληθυσμού του Βερμόντ είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα CDC.
Στα τέλη Αυγούστου, τέσσερα από τα δέκα κρούσματα COVID-19 στο Βερμόντ ήταν μεταξύ εμβολιασμένων, σύμφωνα με επιστολή που υπέγραψαν 90 υπάλληλοι του Τμήματος Υγείας της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένης της επιδημιολόγου Patsy Kelso. 
Ο κυβερνήτης Phil Scott (R) ήρε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Βερμόντ τον Ιούνιο, όταν το 80% του πληθυσμού έλαβε τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.
Έκτοτε δήλωσε ότι είναι επιφυλακτικός για την επαναφορά της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
«Δεν μπορούμε να είμαστε σε μια διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είπε ο Scott αυτήν την εβδομάδα.
Οι τέσσερις πολιτείες που ακολουθούν το Βερμόντ όσον αφορά τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα «δείχνουν» επίσης ανησυχητικά σημάδια.
Ο επικεφαλής του UMass Memorial Health, του μεγαλύτερου συστήματος υγείας στην κεντρική Μασαχουσέτη, δήλωσε πρόσφατα ότι τα περιφερειακά νοσοκομεία έβλεπαν σχεδόν 20 φορές περισσότερους ασθενείς με COVID-19 από ό, τι τον Ιούνιο και δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ.
Η Μασαχουσέτη έχει το πέμπτο υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης