Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνδεσμος Γερμανών Βομηχάνων: Θα αποφύγει την ύφεση η γερμανική οικονομία

Σύνδεσμος Γερμανών Βομηχάνων: Θα αποφύγει την ύφεση η γερμανική οικονομία
Όχι μόνο θα αποφύγει την ύφεση η γερμανική οικονομία αλλά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το επόμενο έτος, δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού συνδέσμου βιομηχάνων (BDI).
«Η κατάσταση είναι σχετικά σταθερή… δεν αναμένουμε εξελίξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση», τόνισε ο πρόεδρος του BDI, Hans-Peter Keitel και συμπλήρωσε ότι η οικονομία θα επεκταθεί το 2013, αν και κάπως λιγότερο σε σύγκριση με το 2012.
Η ισχυρή οικονομία της Γερμανίας εξαρτάται πολύ από την αύξηση των παραγγελιών για γερμανικά προϊόντα από τις ΗΠΑ και παρά κάποιες τάσεις ύφεσης στην Ευρωζώνη οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις γερμανικές εξαγωγές, είναι ορατά τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε ο Keitel.
Η Γερμανία θα πρέπει να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και να επιστρέψουν στην ανάπτυξη, αν και προειδοποίησε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να σώσει μόνη της την Ευρώπη.
Καταλήγοντας αναφέρθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), «τώρα θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του ESM και να έχουμε την υπομονή να τον αφήσουμε να δουλέψει».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης