Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Παραμένουν οι κίνδυνοι, αλλά η οικονομία αποκτά γερές βάσεις

BlackRock: Παραμένουν οι κίνδυνοι, αλλά η οικονομία αποκτά γερές βάσεις
Ιδιαίτερα συντηρητικοί παραμένουν οι επενδυτές αναφορικά με την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, ενώ τα ομόλογα κυριαρχούν στις τοποθετήσεις τους  στην αμερικανική και στην παγκόσμια αγορά. Αν και  το δεύτερο εξάμηνο του 2010 το ενδεχόμενο μιας σχετικής υποχώρησης της οικονομικής ανάπτυξης, η οικονομική ανάπτυξη φαίνεται να πατά σε γερές βάσεις, ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, θα έχουν αποκασταθεί οι διάφορες στρεβλώσεις. Αυτό τονίζει σε μελέτη της η BlackRock. «Θα χαρακτηρίζαμε το κλίμα στα χρηματιστήρια ‘έντονα επιθετικό’, το οποίο θα δικαιολογούσε μια σημαντική βραχυπρόθεσμη διόρθωση στις τιμές των μετοχών, χωρίς να αναιρούνται οι μακροπρόθεσμες ανοδικές τάσεις».
Για την BlackRock, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος που πηγάζει από το δημόσιο χρέος, και ιδιαίτερα από αυτό της Ελλάδας και ορισμένων άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Σε πιο γενικές γραμμές, υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε κάποια στιγμή στις ανεπτυγμένες αγορές να γίνονται μαζικές πωλήσεις, εάν οι αγορές επικεντρωθούν στην αντιστάθμιση του δημοσιονομικού κινδύνου, ή μάλλον στην έλλειψή της.
«Χωρίς αμφιβολία, η κρίση του Ελληνικού δημόσιου χρέους έφτασε να κυριαρχεί στο διάλογο για την Ευρωπαϊκή οικονομία. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους δείκτες οικονομικής δραστηριότητας και εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή οικονομία εμφανίζονται βελτιωμένοι σε σχέση με τις αρχές του 2010. Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η πτώση του ευρώ ενίσχυσε την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας, η οποία έχει δει το μοναδιαίο κόστος εργασίας να παραμένει σχεδόν αμετάβλητο από την εποχή της εισαγωγής του κοινού νομίσματος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης