Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος Κορυφής: Κυρώσεις στους "δημοσιονομικούς παραβάτες" και στρατηγικές συνεργασίες

Σύνοδος Κορυφής: Κυρώσεις στους
Οι σχέσεις με τους στρατηγικούς εταίρους της ΕΕ και το ζήτημα της οικονομικής διακυβέρνησης θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες.
Επιπλέον, οι "27" θα εξετάσουν τις επικείμενες Συνόδους της ΕΕ με την Κίνα, τη Δημοκρατία της Κορέας και την Ινδία, καθώς και την Ευρωασιατική Συνάντηση (ASEM) που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, το ζήτημα των στρατηγικών εταίρων αποσκοπεί, κατά βάση, στην ευρωπαϊκή προσέγγιση της Τουρκίας, κάτι το οποίο επιδιώκει κυρίως η Μ. Βρετανία, αλλά και άλλες χώρες, όπως η Φινλανδία.
Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στο θέμα της αυτοματοποίησης των κυρώσεων προς τα δημοσιονομικώς απείθαρχα κράτη - μέλη, ενώ αναμένεται να εξεταστούν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις οικονομικών ζητημάτων. Ήδη από χτές η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ έχει ταχθεί υπερ της καθιέρωσης «σκληρών κυρώσεων» για τις παραβιάσεις του «Συμφώνου Σταθερότητας κι Ανάπτυξης» στην ευρωζώνη, το οποίο προβλέπει ορισμένα ελλείμματα στους κρατικούς προϋπολογισμούς των μελών της. «Η Γερμανία θα στηρίζει τις σκληρές κυρώσεις» για τους παραβάτες του Συμφώνου, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης