Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: «Βουτιά» έκαναν τον Αύγουστο βιομηχανική παραγωγή και πληθωρισμός

Ιαπωνία: «Βουτιά» έκαναν τον Αύγουστο βιομηχανική παραγωγή και πληθωρισμός
Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ήταν η πτώση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα στη βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας με την επιβράδυνση της κινεζικής κι ευρωπαϊκής οικονομίας να «ροκανίζει» τις εξαγωγές.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα εν λόγω στοιχεία ουσιαστικά αφήνουν ανοιχτή την «πόρτα» για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Κεντρική Τράπεζα.
Τον Αύγουστο, η παραγωγή μειώθηκε κατά 1,3% σε σχέση με τον Ιούλιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κάμψη που καταγράφεται τους τελευταίους τρεις μήνες.
«Είμαι πεπεισμένος ότι θα δούμε συρρίκνωση της οικονομίας αυτό το τρίμηνο στην Ιαπωνία, καθώς κατανάλωση, εξαγωγές και ιδιωτικές επενδύσεις κινούνται πτωτικά» σχολιάζει στο Bloomberg o Masamichi Adachi από την JPMorgan Securities στο Τόκιο
Πληθωρισμός-Ανεργία-Λιανικές πωλήσεις
Εξαιρουμένου του κλάδου φρέσκων τροφίμων, οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν κατά 0,3% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση που αποτελεί και τη μεγαλύτερη πτώση που αναφέρεται το τελευταίο 16μηνο.
Την ίδια ώρα, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε κατά 0,1%, στο 4,2% και οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


www.bankingnews.r

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης