Τελευταία Νέα
Διεθνή

Monti: Λέει «όχι» σε εποπτεία από το ΔΝΤ και νέους όρους από την ΕΚΤ

tags :
Monti: Λέει «όχι» σε εποπτεία από το ΔΝΤ και νέους όρους από την ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να επιβάλει νέους όρους προσαρμογής στα κράτη που θα ενταχθούν στο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν χρειάζεται να έχει εποπτικό ρόλο, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.
Σύμφωνα με τον κ. Monti, «δεν είναι απαραίτητο» για το ΔΝΤ να εμπλακεί στην υπόθεση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, ενώ από την άλλη πλευρά ΕΚΤ και ΕΕ θα πρέπει να δράσουν άμεσα για τον καθορισμό των όρων που θα διέπουν τη συμμετοχή των χωρών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
«Η επίβλεψη των κρατών που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα της ΕΚΤ θα πρέπει να περιορίζεται σε ελέγχους προκειμένου οι χώρες να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με έναν θετικό τρόπο».
Όπως τόνισε, χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία έχουν δισταγμούς να εναχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, καθώς δεν έχουν διασαφηνιστεί ακόμη οι όροι που θα επιβάλει η ΕΚΤ για τη συμμετοχή τους.
Για τον Ιταλό πρωθυπουργό, ακόμη δεν είναι σίγουρο εάν η προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης θα συντελέσει ώστε να μειωθούν τα επιτόκια της Ιταλίας ή θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης