Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βιομηχανική κατασκοπεία κατά της Pfizer - Yπάλληλος έκλεψε 12.000 απόρρητα αρχεία εκατομμυρίων δολαρίων

tags :
Βιομηχανική κατασκοπεία κατά της Pfizer - Yπάλληλος έκλεψε 12.000 απόρρητα αρχεία εκατομμυρίων δολαρίων
Η Pfizer κατηγόρησε την Chun Xiao Li ( «Li») και πέντε πιθανούς συν-κατηγορούμενους για εταιρική κατασκοπεία

Μια «σύντομα πρώην υπάλληλος» της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer ανέβασε περισσότερα από 12.000 αρχεία αξίας εκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένων κάποιων διαβαθμισμένων ως απορρήτων, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Google Drive και σε άλλες συσκευές, σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλε η εταιρεία.
Ειδικότερα, η Pfizer κατηγόρησε την Chun Xiao Li ( «Li») και πέντε πιθανούς συν-κατηγορούμενους για εταιρική κατασκοπεία, λέγοντας ότι η καθής αποφάσισε να εγκαταλείψει την εταιρεία για έναν ανταγωνιστή που εκτιμάται ότι είναι η Xenocor, Inc.
Σημειώνεται πως η Li προφανώς έδωσε στην Pfizer ένα φορητό υπολογιστή «δόλωμα» για να αποπροσανατολίσει τους εσωτερικούς ερευνητές.

Η μήνυση

Σύμφωνα με τη μήνυση: Αν η κυρία Li είχε εγκαταλείψει την Pfizer με καλύτερο τρόπο, δεν θα κατονομαζόταν σε αυτήν την καταγγελία.
Αλλά έκανε μια διαφορετική επιλογή: καθώς έβγαινε από την πόρτα της εξόδου, μετέφερε σε προσωπικούς λογαριασμούς και συσκευές πάνω από 12.000 αρχεία, πολλά από τα οποία περιέχουν εμπιστευτικές και εμπορικές πληροφορίες της Pfizer, και προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη της.
Έφτασε στο σημείο να δώσει στην ομάδα ασφαλείας της Pfizer έναν φορητό υπολογιστή-δόλωμα, με αποτέλεσμα η Pfizer να πιστεύει ότι ήταν αυτός που χρησιμοποίησε για να κατεβάσει τα 12.000 αρχεία από τον λογαριασμό της στο Google Drive.
Οι ιατροδικαστικές αναλύσεις επιβεβαίωσαν ότι δεν ήταν, και η κυρία Li (ή κάποιος άλλος) πιθανότατα διατηρεί στην κατοχή της τον υπολογιστή που περιέχει αυτά τα 12.000 αρχεία.
Η μήνυση επιδιώκει να αποτρέψει τη Li από το να χρησιμοποιήσει, να αποκαλύψει, να μεταδώσει ή να τροποποιήσει τυχόν εμπιστευτικές πληροφορίες που έκλεψε, σύμφωνα με το νόμο του Bloomberg στις ΗΠΑ.
Η σύμβαση της Li με την Pfizer ξεκίνησε το 2006 στον Όμιλο Global Product Development Group στην Κίνα, πριν μεταφερθεί στην πανεπιστημιούπολη της εταιρείας La Jolla, στην Καλιφόρνια το 2016.
Είχε υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας ως μέρος της απασχόλησής της.
Η φερόμενη κλοπή έγινε αντιληπτή για πρώτη φορά στο πλαίσιο της συνήθους παρακολούθησης της δραστηριότητας των εργαζομένων σε εταιρικές συσκευές τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης