Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε εποχές «ισχνών αγελάδων» μείνετε... long

Σε εποχές «ισχνών αγελάδων» μείνετε... long
Σε μία αγορά με έντονη μεταβλητότητα, όπως είναι τους τελευταίους μήνες οι κεφαλαιαγορές, όλοι ανεξαιρέτως οι επενδυτές καταγράφουν και απώλειες στα χαρτοφυλάκια τους. Η απώλεια αυτοκυριαρχίας και σύνεσης έχει προκαλέσει κατά καιρούς τα πιο μαζικά sell off σε αγορές που απλά ψάχνουν να βρουν ισορροπίες.
Πολλοί γκουρού των αγορών, σε τέτοιο περιβάλλον συστήνουν μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις, αναμένοντας τη σαφή τάση. Ποια όμως είναι τα μυστικά αυτών των τοποθετήσεων;
1. Πούλα τις «χαμένες» μετοχές και άσε αυτές που κερδίζουν να κάνουν τον κύκλο τους.
Πολλοί επενδυτές κάνουν το λάθος να πουλάνε αυτές που αποδίδουν, φοβούμενοι ότι έπιασαν «ταβάνι» και διακρατούν αυτές που χάνουν με την ελπίδα ότι θα ανατραπεί η πορεία. Οι αναλυτές επισημαίνουν: εάν θέλετε να κερδίσετε χρήματα μην υποτιμάτε τις μετοχές που εν μέσω πτωτικού κύκλου βρήκαν αντιστάσεις και έκαναν τη διαφορά. Αυτές θα είναι που θα σας δώσουν τα μεγαλύτερα κέρδη σε εποχές «παχιών αγελάδων».
2. Μην ακούτε τις «ευκαιρίες» από «ειδήμονες». Προχωρήστε σε σοβαρή ανάλυση, κοιτάξτε θεμελιώδη, εταιρικά αποτελέσματα, κάντε ακόμη και έρευνα για τις μετοχές που σκοπεύετε να αγοράσετε. Θα βρείτε σίγουρα τη λύση για τις επιλογές σας.
3. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε με το παραμικρό. Ένας μακροπρόθεσμος επενδυτής μένει πάντα μακρυά από τις καθημερινές διακυμάνσεις. Μείνετε πιστοί στις επιλογές που κάνατε μετά από την έρευνα σας.
4. Μην υπερβάλλεται με το δείκτη P/E. Όχι ότι δεν είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αλλά υπάρχουν τόσα άλλα μεγέθη  που μπορείτε να κοιτάξετε.
5. Κοιτάξτε στο μέλλον. Προσπαθήστε να κατανοήσετε τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στο μέλλον, και αν μπορείτε την περίοδο που έχει θέσει στο χρονοδιάγραμμα σας. Διαφορετικά προσπαθήστε να διαμορφώσετε το χρονοδιάγραμμα σας σύμφωνα με τις προβλέψεις σας σε μακροοικονομικό επίπεδο.
Σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας σίγουρα θα υπάρξουν και οι λανθασμένες επιλογές. Η συρρίκνωση του κεφαλαίου είναι σχεδόν πάντα συνιφασμένη με τις διορθωτικές κινήσεις της αγοράς. Αυτό επισημαίνουν οι αναλυτές, προσθέτοντας ότι ακόμη και μεγάλοι και διάσημοι επενδυτές εντείνουν το hedging σε πτωτικό κύκλο, αφού ακόμη κι αυτοί βλέπουν πολλές φορές τις επιλογές τους να αποδεικνύονται λανθασμένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης