Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτσι «ακούγεται» ο κορωνοϊός: Μετέτρεψαν τον γενετικό κώδικα του covid σε μελωδία

Έτσι «ακούγεται» ο κορωνοϊός: Μετέτρεψαν τον γενετικό κώδικα του covid σε μελωδία
Οι δημιουργοί διαβεβαιώνουν ότι όλες οι κορωνο-μουσικές έχουν μια «μοναδική viral μελωδία» και αποτελούν «απευθείας μουσική αναπαράσταση του γενετικού κώδικα» που δεν έχει υποστεί καμιάς μορφής επεξεργασία ή μοντάζ
Το αμερικανικό πρότζεκτ ViroMusic έχει δημιουργήσει μουσικά θέματα βασισμένα στον γενετικό κώδικα του κορονοϊού.
Μέχρι στιγμής οι μουσικοί έχουν καταφέρει να εξάγουν 10 χιλ. μουσικά κομμάτια, τα οποία διατίθενται προς πώληση ως NFT στο διαδίκτυο.
Αρκετές από τις κορωνο-συνθέσεις έχουν ανεβεί στο κανάλι του πρότζεκτ ViroMusic στο YouTube.
Τα μουσικά κομμάτια είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που οι μουσικοί αποκαλούν: «ηχοποίηση DNA» και κατά την οποία κάθε γράμμα του γενετικού κώδικα αντικαθίσταται με μια μουσική νότα και στη συνέχεια ο αλγόριθμος ενός software αναζητά τα μέρη που ακούγονται καλύτερα. 
Στο τέλος, οι ήχοι μετατρέπονται σε μουσική και παίζονται από επαγγελματίες μουσικούς που παίζουν όργανα όπως το τσέλο, οι κιθάρες, τα μπάζα ή τα συνθεσάιζερ, μεταξύ άλλων.
Οι δημιουργοί διαβεβαιώνουν ότι όλες οι κορωνο-μουσικές έχουν μια «μοναδική viral μελωδία» και αποτελούν «απευθείας μουσική αναπαράσταση του γενετικού κώδικα» που δεν έχει υποστεί καμιάς μορφής επεξεργασία ή μοντάζ.

Δείτε τα βίντεο:

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης