Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα προ κρίσης επίπεδα οι τιμές των junk bonds

Στα προ κρίσης επίπεδα οι τιμές των junk bonds
Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2007 έχουν φτάσει οι τιμές των ομολόγων υψηλού ρίσκου, των λεγόμενων junk bonds, καθώς η υψηλή τους ζήτηση οδήγησε τις τιμές να φτάνουν στα προ κρίσης επίπεδα όταν και έφτασε σε αποκορύφωμα η πιστωτική φούσκα. Ο δείκτης της Bank of America Merrill Lynch που δείχνει τη διακύμανση των τιμών των ομολόγων, ανήλθε την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά πάνω από τις 100 μονάδες, επίπεδα που έχασε στις αρχές τις κρίσης.
Πολλά κεφάλαια εισρέουν στην αγορά των junk bonds καθώς οι επενδυτές δε έχουν υψηλές προσδοκίεςςς για την πορεία των χρηματιστηρίων, επισημαίνει ο Martin Fridson της BNP Paribas, προσθέτοντας ότι αυτή η τακτική που ακολουθούν οι επενδυτές δείχνει ότι δεν αναμένουν νέα φούσκα άμεσα, αλλά θεωρούν ότι η οικονομία θα ακολουθήσει χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία πουχουν δει μέχρι τώρα τη δημοσιότητα, από την αρχή του έτους οι επενδυτές έχουν αγοράσει περίπου 168 δισ. δολάρια junk bonds, ενώ ολόκληρο το 2009 οι αγορές δεν είχαν ξεπεράσει τα 164 δισ. δολ. Σ' αυτό πρέπει να προστεθεί και το γεγονός της μεγάλης πτώσης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης