Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Απαντήσαμε στις κερδοσκοπικές επιθέσεις - Το πρόγραμμα πέτυχε τον στόχο του

Erdogan: Απαντήσαμε στις κερδοσκοπικές επιθέσεις - Το πρόγραμμα πέτυχε τον στόχο του
Ο Erdogan υπενθύμισε ότι εισήγαγαν την Προθεσμιακή Κατάθεση σε Τουρκική Λίρα που προσφέρει Προστασία έναντι της Συναλλαγματικής Ισοτιμίας

Για «επιτυχή ανάκαμψη» της τουρκικής λίρας από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι των ξένων νομισμάτων έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, τονίζοντας ότι απετράπησαν επιθέσεις εγχώριων και ξένων παραγόντων στην οικονομία της.
«Υπάρχουν εμπόδια, κίνδυνοι και παγίδες, αλλά η αποφασιστικότητα της Τουρκίας θα τα ξεπεράσει και θα βγούμε νικητές από την οικονομική μάχη», είπε ο Erdogan μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος του.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Τουρκία δεν καταπατά τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, αλλά προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι οι κερδοσκόποι θα αφήσουν ήσυχη την οικονομία.
«Επιχειρήθηκε η κατάρρευση της χώρας μας με οικονομικά παιχνίδια που ξεκινούσαν τα μεσάνυχτα και συνεχίζονταν αδιάκοπα. Σε αυτή τη διαδικασία δώσαμε αγώνα, υπερβαίνοντας κάθε εμπόδιο που εμφανίστηκε μπροστά μας. Με τη βοήθεια του Αλλάχ και τη στήριξη του Έθνους χαλάσαμε κάθε παγίδα, κοινωνική, πολιτική, ψυχολογική και οικονομική, και συνεχίσαμε να πορευόμαστε με αποφασιστικότητα. Δεν αποκόψαμε από τους στόχους της αυτή τη χώρα, δεν έχουμε παρεκκλίνει ποτέ από το μονοπάτι της οικοδόμησης της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας», είπε και συμπλήρωσε «δεν θα αφήσουμε τα επιτόκια και τον πληθωρισμό να συνθλίψουν το λαό, δίνουμε αγώνα για να μην γίνει κάτι τέτοιο».
«Κάνουμε ένα νέο άλμα. Με το καλό θα πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε», πρόσθεσε. Ο Erdogan υπενθύμισε ότι εισήγαγαν την Προθεσμιακή Κατάθεση σε Τουρκική Λίρα που προσφέρει Προστασία έναντι της Συναλλαγματικής Ισοτιμίας.
«Το πρόγραμμα που εξαγγείλαμε χθες για να φέρουμε την συναλλαγματική ισοτιμία σε επίπεδο κατάλληλο στις πραγματικότητες της χώρας εντός των κανόνων της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς, πέτυχε τον σκοπό του. Καταβάλλουμε προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε την λειτουργία της ελεύθερης αγοράς με τους δικούς της κανόνες, κάνοντας τους κακόβουλους κερδοσκόπους να τραβήξουν τα χέρια τους πάνω από τη χώρα μας. Δεν κερδίζουν μόνο όσοι έχουν χρήματα στην τράπεζα ή όσοι κάνουν εξαγωγές, κερδίζει όλη η χώρα, ο καθένας από τα 84 εκατομμύρια. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να απωλέσει κανένας πολίτης μας αυτά που έχει κερδίσει, υπό την πίεση της συναλλαγματικής ισοτιμίας και του πληθωρισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης