Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ναι της Εθνοσυνέλευσης στο εμβολιαστικό πάσο – Castex: Θα πάμε σε 4η δόση

Γαλλία: Ναι της Εθνοσυνέλευσης στο εμβολιαστικό πάσο – Castex: Θα πάμε σε 4η δόση
Με 214 ψήφους υπέρ η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το νομοσχέδιο για το εμβολιαστικό πάσο – Ο λόγος στη Γερουσία
Σχετικά Άρθρα

Με 214 ψήφους υπέρ και 93 κατά η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα Πέμπτη 6/1 τα ξημερώματα σε πρώτη ανάγνωση το νομοσχέδιο για το εμβολιαστικό πάσο και υπό τη «σκιά» των δηλώσεων του προέδρου Emmanuel Macron ότι θέλει να «τσαντίσει» τους ανεμβολίαστους πολίτες.
Κατόπιν της έγκρισης από την Εθνοσυνέλευση, το νομοσχέδιο θα πρέπει να περάσει από τη Γερουσία για να τεθεί σε ισχύ.
Βάσει του νομοσχεδίου αυτού, όλοι οι Γάλλοι πολίτες άνω των 12 ετών θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για να έχουν πρόσβαση σε δραστηριότητες αναψυχής, στα εστιατόρια και στα μπαρ, στις εκθέσεις ή στα διαπεριφερειακά δημόσια μέσα μεταφοράς, καθώς πλέον δεν θα αρκεί το αρνητικό τεστ για covid.
Σημειώνεται πως από την ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση απείχαν 27 βουλευτές.

Οι δηλώσεις Macron

«Τους ανεμβολίαστους θέλω πολύ να τους τσαντίσω.
Και άρα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μέχρι το τέλος.
Αυτή είναι η στρατηγική.
Όταν η ελευθερία μου απειλεί αυτή των άλλων, γίνομαι ανεύθυνος.
Ένας ανεύθυνος δεν είναι πια πολίτης» είχε αναφέρει σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien ο πρόεδρος Macron.
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου οι μισοί Γάλλοι συμφωνούν με αυτά που είπε ο Macron, αν και επισημαίνουν πως δεν συμφωνούν με τον τρόπο που τα είπε.

Castex: Ναι στην 4η δόση

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Jean Castex υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε τέταρτη δόση εφόσον κάτι τέτοιο εγκριθεί από τους επιστήμονες.
«Όταν οι υγειονομικές αρχές μας δώσουν την έγκριση τους, θα προχωρήσουμε» είπε ο Castex, αναφέροντας πως χώρες που κατέστησαν υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς, όπως η Ιταλία και η Αυστρία, είχαν χαμηλότερα εμβολιαστικά ποσοστά από τη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης