Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αδιέξοδο στις συνομιλίες για την Ουκρανία - Πυρά κατά των ΗΠΑ

Ρωσία: Αδιέξοδο στις συνομιλίες για την Ουκρανία - Πυρά κατά των ΗΠΑ
Η απόρριψη από τις ΗΠΑ των ρωσικών αιτημάτων για τις εγγυήσεις ασφαλείας οδηγούν τις συνομιλίες σε αδιέξοδο, σύμφωνα με τη Μόσχα
Σχετικά Άρθρα

Η απόρριψη από την Ουάσιγκτον των βασικών αιτημάτων της Μόσχας για τις εγγυήσεις ασφαλείας οδηγούν τις συνομιλίες σε αδιέξοδο, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov, επισημαίνοντας ωστόσο παράλληλα ότι ο διάλογος δεν σταματάει.
«Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμοι για κανένα λόγο και υπό καμία μορφή να συζητήσουν τα βασικά μας αιτήματα για τη μη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, τη μείωση των υποδομών της συμμαχίας και την επιστροφή της στα σύνορα του 1997.
Και φυσικά και στο θέμα που αφορά τις δεσμευτικές νομικές εγγυήσεις για την μη εγκατάσταση αντίστοιχων συστημάτων σε άμεση εγγύτητα με τα σύνορα μας», δήλωσε ο Sergei Ryabkov.

«Δεν υπάρχει λόγος για νέες συνομιλίες»

Ο Ryabkov ανέφερε ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα για το ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα κάνουν υποχωρήσεις στα ζητήματα των εγγυήσεων ασφαλείας και δεν βλέπει λόγο να οργανωθεί νέος γύρος συνομιλιών στο εγγύς μέλλον για τις εγγυήσεις ασφαλείας, καθώς, όπως είπε, ο διάλογος οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.
«Σε κάποιο βαθμό είναι αδιέξοδο ή διαφορά προσεγγίσεων….Δεν βλέπω τον λόγο, τις επόμενες μέρες, να συναντηθούμε και πάλι και ν' αρχίσουμε τις ίδιες συζητήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ryabkov.
Ωστόσο επανέλαβε ότι «ο διάλογος δεν σταματάει : συνεχίζεται σε διάφορα επίπεδα και σε διάφορες κατευθύνσεις».
Απαντώντας στο ερώτημα αν η Μόσχα ελπίζει ότι οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε κάποιες υποχωρήσεις,απάντησε λέγοντας ότι «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», όπως μεταδίδει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης