Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Στο σφυρί" έργα τέχνης της Lehman για να πληρωθούν οι πιστωτές

Εντός της εβδομάδας θα τεθεί σε δημοπρασία η σπάνια συλλογή από έργα τέχνης της Lehman Brothers, της τράπεζας που παρολίγο να προκαλέσει συστημικό σοκ το Σεπτέμβριο του 2008 όταν κατέρρευσε εν μία νυκτί.
Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν στην αποπληρωμή των πιστωτών της, ενώ σύμφωνα με τον οίκο Sotheby's ο κατάλογός της είναι ένα «μνημείο διασημοτήτων» της σύγχρονης τέχνης.
Τα έργα κοσμούσαν τα γραφεία και τους διαδρόμους του χρηματοοικονομικού γίγαντα, αλλά αντικατοπτρίζουν πολλά παραπάνω από ένα σύμβολο χλιδής και υπερβολής, όπως τονίζει η αντιπρόεδρος του Sotheby's Γκαμπριέλα Παλμιέρι.Τα έργα της συλλογής της Lehman Brothers, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αποκτήθηκε το 2003, δεν έχουν αγορασθεί σε δημοπρασίες, αλλά σε γκαλερί και εκθέσεις και συχνά σε μικρότερες τιμές.
Από την πλευρά της η Lehman Brothers Holdings προ ημερών υπέβαλε σειρά μηνύσεων κατά τραπεζών και επενδυτικών εταιρειών για τις αμφιλεγόμενες ρήτρες που επέτρεψαν στους επενδυτές να πάρουν προτεραιότητα στην ανάκτηση κεφαλαίων που συνδέονταν με πολύπλοκες συμφωνίες σε παράγωγα. «H κατάρρευση της Lehman Brothers εξακολουθεί να είναι παρούσα στις αγορές», επισημαίνουν αναλυτές. Και η σημερινή δυσπραγία των χρηματιστηριακών αγορών δεν μοιάζει καθόλου με τις συνθήκες μετά από άλλες κρίσεις του παρελθόντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης