Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεταμένο το κλίμα στις τουρκοσυριακές σχέσεις- Erdogan: Δεν θέλουμε να κηρύξουμε πόλεμο, αλλά δεν είμαστε μακριά

Τεταμένο το κλίμα στις τουρκοσυριακές σχέσεις- Erdogan: Δεν θέλουμε να κηρύξουμε πόλεμο, αλλά δεν είμαστε μακριά
Άκρως τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα στις σχέσεις Τουρκίας – Συρίας, ύστερα από τους εκατέρωθεν βομβαρδισμούς. Σε σημερινή του δήλωση, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, κ. Tayyip Erdogan, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το να προκαλέσει κανείς τη χώρα του θα είναι ένα μοιραίο λάθος», αναφερόμενος  στην εκτόξευση όλμου προερχόμενου από την Συρία σε τουρκικό έδαφος, που κόστισε την ζωή σε πέντε Τούρκους πολίτες.
Μάλιστα, ο κ. Erdogan υπερθεμάτισε πως «δεν θέλουμε να κηρύξουμε πόλεμο, αλλά δεν είμαστε μακριά. Το έθνος αυτό έχει φτάσει εδώ που είναι σήμερα επιβιώνοντας από διηπειρωτικούς πολέμους».
Παράλληλα, πληθαίνουν οι διεθνείς φωνές που καλούν την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και ηρεμία. Πιο συγκεκριμένα, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. αρμόδια για εξωτερικές σχέσεις, Κάθριν Αστον, ζήτησε από την Άγκυρα να χαμηλώσει τους τόνους.
Παράλληλα, η κ. Άστον σε ανακοίνωσή της αναφέρθηκε και εναντίον του συριακού καθεστώτος επισημαίνοντας πως «το επεισόδιο αυτό δείχνει ξεκάθαρα τις τραγικές συνέπειες από την επέκταση της συριακής κρίσης στις γειτονικές χώρες» και κάλεσε παράλληλα, τις συριακές αρχές «να βάλουν αμέσως τέλος στη βία να σεβαστούν πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτονικών χωρών».
Τέλος, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε την τουρκική επίθεση εναντίον επιλεγμένων στρατιωτικών συριακών στόχων ως «αναλογική και κατάλληλη», ενώ παράλληλα, κάλεσε την Άγκυρα να αποκλιμακώσει τις τεταμένες τουρκο-συριακές σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης