![Αίτημα ΗΠΑ για σύγκλιση Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ για πυραυλικές δοκιμές της Β. Κορέας](https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/2384fb2af8c94dc6aec68c9b3989f781_XL.jpg)
Τη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να εξετάσει τις συνεχιζόμενες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας ζήτησαν οι ΗΠΑ.
Κατόπιν του αιτήματος αυτού, που είχε τη στήριξη της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας, το Συμβούλιο Ασφάλειας αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου κεκλεισμένων των θυρών.
Υπενθυμίζεται πως η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει από τις αρχές του 2022 σε επτά πυραυλικές δοκιμές, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο με εξαίρεση την περίοδο μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong un με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Καταδίκη Guterres
Τις συνεχιζόμενες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας καταδίκασε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, ο οποίος κάλεσε τη Β. Κορέα απόσχει από περαιτέρω «αντιπαραγωγικές ενέργειες».
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι κινήσεις αυτές αποτελούν παραβίαση της ανακοίνωσης του 2018 περί μορατόριουμ στις εκτοξεύσεις αυτού του είδους από τη Βόρεια Κορέα και ξεκάθαρη παραβίαση ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ παράλληλα εκφράστηκε ανησυχία για το ότι η Βόρεια Κορέα αψήφησε ξανά την ασφάλεια των διεθνών πτήσεων και της ναυσιπλοΐας.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών