Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θαπατέρο: "Η κρίση στην Ευρώπη τέλειωσε"

Θαπατέρο:
Το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη διακήρυξε ο Ισπανός πρωθυπουργός, José Luis Rodríguez Zapatero, σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal, θεωρώντας ότι τόσο η Ισπανία όσο και η ευρωζώνη έχουν αφήσει πίσω τους την κρίση που τάραξε τα νερά της Γηραιάς Ηπείρου από τις αρχές του έτους.
“Η κρίση τέλειωσε”, ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις έχουν όμως πολύ δουλειά ακόμη να κάνουν τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο ώστε να δώσουν στις αγορές να καταλάβουν ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Ο Zapatero θεωρεί ότι το μάθημα που έλαβε η ΕΕ από την κρίση είναι ότι μία απλή νομισματική πολιτική δε φτάνει για να αποφευχθούν οι ανισορροπίες που επικρατούν μέσα στη ζώνη. “Χρειαζόμαστε περισσότερη σύγκλιση για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα μας, και ισχυρότερες αρχές στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός πρωθυπουργός.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός επισήμανε για ακόμη μία φορά ότι δε θα υπάρξει περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας του τα επόμενα τρίμηνα, την ώρα που το κοινοβούλιο θα εγκρίνει χωρίς δυσκολίες τα μέτρα λιτότητας. Η εμπιστοσύνη των επενδυτών έχει αρχίσει και αποκαθίσταται σιγά σιγά και αυτό φαίνεται από την απήχηση που έχουν οι εκδόσεις ομολόγων, δήλωσε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης