Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στη Wall Street, με το βλέμμα στη Fed και στην Ουκρανία - Στο +0,1% o S&P 500

Στάση αναμονής στη Wall Street, με το βλέμμα στη Fed και στην Ουκρανία - Στο +0,1% o S&P 500
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street...
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης τελεί η Wall Street, με τους κυριότερους δείκτες να παρουσιάζουν οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν τις κινήσεις της Federal Reserves στο άμεσο μέλλον αλλά και το τι θα συμβεί στο ουκρανικό πεδίο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, όπου το γεωπολιτικό ρίσκο είναι οξυμμένο.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν πειστεί για την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ωστόσο από την άλλη η αγορά αποτιμά θετικά το γεγονός πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θέλει να προχωρήσει σύντομα στην σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με αύξηση των επιτοκίων, προκειμένου να χαλιναγωγήσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό, αλλά και να ξεκινήσει τη συρρίκνωση του ισολογισμού της που μεγεθύνθηκε όταν ξέσπασε η πανδημική κρίση. 
Σε αυτό το πλαίσιο, δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,16%, στις 34.934 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 «έκλεισε» στο +0,09%, στις 4.480 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση -0,11%, στις 14.124 μονάδες.
Ο δείκτης VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, υποχωρεί στις 24δφασφσδα μονάδες.
Καταγραφήφαδσασφδαφδασαφδασ.JPG

Στο ταμπλό, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walt Disney (+1,2%) και Procter & Gamble (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce.com (-1,1%) και Home Depot (-1%).

Στα μάκρο της ημέρας, έτοιμη και αποφασισμένη να προβεί σε επιθετική τιθάσευση του πληθωρισμού εμφανίζεται η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βάσει των πρακτικών από τη συνάντηση της Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (25-26 Ιανουαρίου) που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι της Fed προέκριναν την αύξηση των επιτοκίων και την «απόρριψη» των ομολόγων τρισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία είναι εγγεγραμμένα στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας.
Την ίδια στιγμή, άλμα σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, μετά την βουτιά που κατέγραψαν στο τέλος του 2021 λόγω της μετάλλαξης όμικρον.
Ειδικότερα, η αξία των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε 3,8% τον Ιανουάριο μετά την πτώση του Δεκεμβρίου κατά 2,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Παράλληλα, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2% μετά την αναθεωρημένη πτώση του Δεκεμβρίου κατά 0,1%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve.
Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2021 η παραγωγή αυξήθηκε 2,5%.
Η συνολική βιομηχανική παραγωγή, που περιλαμβάνει τον εξορυκτικό κλάδο και την παραγωγή από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, σκαρφάλωσε 1,4% τον Ιανουάριο μετά την πτώση του προηγούμενου μήνα κατά 0,1%. 

Στα εμπορεύματα, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,7% στα 93,66 δολ. και η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό οχτώ μηνών, σημειώνοντας άνοδο 0,8% στα 1.871 δολ./oz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης