Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters για Ουκρανία: Νέες εκρήξεις στο κέντρο του Ντονιέτσκ

Reuters για Ουκρανία: Νέες εκρήξεις στο κέντρο του Ντονιέτσκ
Η προέλευση των έξι εκρήξεων δεν ήταν σαφής, ωστόσο διπλωματική πηγή ανέφερε νωρίτερα ότι οι βομβαρδισμοί είχαν ξεκινήσει στη γραμμή κρούσης μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών και των αυτονομιστικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας

Νέες εκρήξεις ακούστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 22/2 στο ελεγχόμενο από τους αυτονομιστές κέντρο του Ντονιέτσκ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters. 
Η προέλευση των έξι εκρήξεων δεν ήταν σαφής, ωστόσο διπλωματική πηγή ανέφερε νωρίτερα ότι οι βομβαρδισμοί είχαν ξεκινήσει στη γραμμή κρούσης μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών και των αυτονομιστικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας.
Οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές και οι κυβερνητικές δυνάμεις αντιμάχονται στην περιοχή από το 2014, με τη βία να έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα. Η Δύση εκτιμά πως η Μόσχα βρίσκεται πίσω από τους πρόσφατους βομβαρδισμούς, ενώ το Κρεμλίνο κατηγορεί τους Ουκρανούς. 
Παρά τη χθεσινή αναγνώριση των αυτονομημένων περιοχών Ντονιέτσκ και Λουχάνσκ και τη διαταγή προς τα ρωσικά στρατεύματα να αναπτυχθούν στην Ανατολική Ουκρανία, ο Putin υποστήριξε ότι δεν σκοπεύει να αναστήσει τη «ρωσική αυτοκρατορία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης